Fyra dagar slöjd

Slöjdläger för unga vuxna på Halmens hus

14-17 september

Slöjdläger för unga vuxna

Den 14-17 september anordnas ett slöjdläger för unga vuxna (20-30 år) på Halmens hus i Bengtsfors. Verkstäderna på detta läger är Karvsnitt, Halmslöjd och Papier maché. Anmälan är öppen, se till att just du får en pats genom att anmäla dig redan nu!

Anmäl dig här!
eller läs mer om lägret nedan

Gör din egen halmhatt

Här får du möjlighet att känna på halmen som slöjdmaterial. Vi gör var sin egen halmhatt för soliga dagar. Du får först lära sig att fläta sjufläta (en fläta som flätas med sju strån) och när flätan är gjord så sys den ihop till en hatt.

Till halmslöjd används halm från svedjeråg som först rensas och därefter läggs i blöt i ljummet vatten för att mjukna och bli lättare att arbeta med.

Ledare för denna verkstad är slöjdare från Halmens hus.

Papier maché - Mexikanska Masker

Vi gör spännande och fantasifulla masker av papier maché. Vi utgår från traditionella mexikanska masker som kan föreställa djur, demoner, eller något från din egna fantasi.

Handledare är papier maché-konstnären Katia Ibarra, verksam i Göteborg. Katia ägnar sig åt mexikansk hantverk och håller workshops och kurser och vill introducera mexikanskt hantverk i Sverige. Läs mer om Katia

Karvsnitt

I denna verkstad får du lära dig att skära dekorativa mönster i trä. Med endast kniven som redskap skapar vi enkla och mer komplexa mönster, dekorerar medhavda träföremål eller skapar små amuletter, tavlor eller klockor, allt efter era önskemål - möjligheterna med karvsnitt är obegränsade. Alla träytor kan dekoreras!

Handledare är behovs- och lustslöjdaren Fanny Gelotte från Östergötland. Fanny drivs av sin fascination och nyfikenhet för tekniker och material, och den oöverträffade känslan av att ha skapat något med sina egna händer.

Praktisk information

Anmälan

Anmälan öppnar i april och när du anmäler dig får du välja vilken verkstad du vill vara i. Ange även en alternativ verkstad ifall den du valt är full. Kom ihåg att ange eventuella allergier och om det är något mer vi bör veta om för att just du ska trivas på lägret!

Boende

Platsen för lägret är Halmens Hus i Bengtsfors. Boendet är på vandrarhem och du får själv ta med lakan.

Resa

För dig som planerar att åka kollektivt kan du söka din resa på Västtrafiks hemsida www.vasttrafik.se. Närmsta hållplats är Bengtsfors station. Vi återkommer med mer detaljerad reseinformation när du anmält dig, men har du frågor så tveka inte att höra av dig!

Mat

All mat ingår i lägeravgiften och är helt vegetarisk. Varje dag serveras frukost, lunch, middag och kvällsfika, samt något gott på eftermiddagen.

Pris & betalning

Avgiften är på 2 000 kronor. I lägeravgiften ingår fyra dagar i den verkstad du valt, material, mat och boende. När du har anmält dig skickas en faktura till din hemadress/den faktureringsadress som du angett i din anmälan. Din plats registreras när du har betalat fakturan.

Sista anmälningsdag är den 15 augusti, men platserna är begränsade så anmäl dig snart om du vill vara säker på att få en plats. Efter den 15 augusti går det inte att avanmäla sig längre.

Om lägret & kontakt

Initiativtagare till Slöjdläger är Hedvig Flärdh och Sara Degerfält som tycker att läger, slöjd och sommar är en perfekt kombination. Lägret arrangeras för fjärde året i rad.

Lägret är ett samverkansprojekt mellan Västarvet, studieförbundet Bilda, Hemslöjden, Halmens hus, Slöjdlyftet och KulturUngdom.

Om du undrar något om lägret är det bara att höra av dig till Hedvig.

Telefon: 0704–54 20 75
Mail: [email protected]