Fyra dagar slöjd

Slöjdläger för unga på Halmens hus

15-18 juni

Slöjdläger för unga

Den 15-18 juni bjuder vi in till slöjdläger för unga. Åk på läger och prova på Återbruksslöjd, Halmslöjd eller Papier maché tillsammans med andra i åldern 14-20 år. Missa inte chansen att inleda sommaren med att slöjda, inspireras och hänga med andra härliga människor.

Anmäl dig här!
eller läs mer om lägret nedan

Luffarslöjd och återbruksslöjd i plåt

Genom att kombinera luffarslöjd med återbruksslöjd skapar vi unika föremål. Allt från kakfat och ljusstakar till fåglar och smycken. Vi jobbar med konservburkar, ståltråd, elkabel, kapsyler och massa annat skoj!

Verkstadsledare är Matilda Forsärla, mångsidig slöjdare och textillärare på Vadstena folkhögskola.

Halmslöjd

Här får du möjlighet att känna på halmen som slöjdmaterial. Vi kommer göra en vacker oro/mobil eller girlanger som rör sig fint i rummet. Till halmslöjd används halm från svedjeråg som först rensas och därefter läggs i blöt i ljummet vatten för att mjukna och bli lättare att arbeta med.

Ledare för denna verkstad är slöjdare från Halmens hus.

Papier maché - Mexikanska drakar

Vi skapar unika och färgglada former i papier maché. Gör en bevingad drake, en alebrije (mexikansk konstfigur) eller en form utifrån din egen fantasi. Tekniken är billig och relativt enkel och du behöver inga förkunskaper för att vara med.

Handledare är papier maché-konstnären Katia Ibarra, verksam i Göteborg. Katia ägnar sig åt mexikansk hantverk och håller workshops och kurser. Läs mer om Katia

Praktisk information

Anmälan

Anmälan öppnar i mars och när du anmäler dig får du välja vilken verkstad du vill vara i. Ange även en alternativ verkstad ifall den du valt är full. Kom ihåg att ange eventuella allergier och om det är något mer vi bör veta om för att just du ska trivas på lägret!

Boende

Platsen för lägret är Halmens Hus i Bengtsfors. Boendet är på vandrarhem och du får själv ta med lakan.

Resa

För dig som planerar att åka kollektivt kan du söka din resa på Västtrafiks hemsida www.vasttrafik.se. Närmsta hållplats är Bengtsfors station. Vi återkommer med mer detaljerad reseinformation när du anmält dig, men har du frågor så tveka inte att höra av dig!

Mat

All mat ingår i lägeravgiften och är helt vegetarisk. Varje dag serveras frukost, lunch, middag och kvällsfika, samt något gott på eftermiddagen.

Pris & betalning

Avgiften är på 1 100 kronor. I lägeravgiften ingår fyra dagar i den verkstad du valt, material, mat och boende. När du har anmält dig skickas en faktura till din hemadress/den faktureringsadress som du angett i din anmälan. Föreningen KulturUngdom kan hjälpa till med finansiering av lägeravgiften, hör av dig till [email protected]

Sista anmälningsdag är den 20 maj, men platserna är begränsade så anmäl dig snart om du vill vara säker på att få en plats. Efter den 15 maj går det inte att avanmäla sig längre.

Om lägret & kontakt

Initiativtagare till Slöjdläger är Hedvig Flärdh och Sara Degerfält som tycker att läger, slöjd och sommar är en perfekt kombination. Lägret arrangeras för fjärde året i rad.

Lägret är ett samverkansprojekt mellan Västarvet, studieförbundet Bilda, Hemslöjden, Halmens hus, Slöjdlyftet och Kulturungdom.

Om du undrar något om lägret är det bara att höra av dig till Hedvig.

Telefon: 0704–54 20 75
Mail: [email protected]